V&G-plannen - Arbo Industries (2024)

V&G-plannen

Wanneer op projecten meerdere aannemers betrokken zijn, moet er in veel gevallen een Veiligheids- en Gezondheidsplan (V&G-plan) aanwezig zijn. In een V&G-plan beschrijft de opdrachtgever hoe hoofd- en onderaannemers samenwerken en welke maatregelen zij (moeten) treffen om de veiligheid en gezondheid op het project te waarborgen.

Wanneer is een V&G-plan verplicht?

Een V&G-plan moet aanwezig zijn als:

  • de bouw (waarschijnlijk) langer duurt dan 30 werkdagen en op enig moment meer dan 20 werknemers tegelijkertijd aan het werk zijn;
  • de bouw waarschijnlijk langer duurt dan 500 mandagen;
  • wanneer de bouw of het project bijzondere gevaren voor werknemers met zich meebrengt.

Een V&G-plan verbetert de coördinatie tussen uitvoerenden op de bouwplaats en moet tijdens het bouwproces de aandacht voor veiligheid en arbeidsomstandigheden garanderen.

V&G-deelplannen (voor hoofd- en onderaannemers)

Iedere werkgever op de bouwplaats blijft zelf verantwoordelijk voor naleving van zijn wettelijke verplichtingen m.b.t. veiligheid en gezondheid van zijn eigen werknemers. In de praktijk is het daarom onmisbaar om de zaken goed op orde te hebben. Een V&G-deelplan voor de eigen werkzaamheden is hiervoor een uitstekend middel. In veel gevallen verplicht de opdrachtgever hoofd- en onderaannemers hun eigen V&G-deelplan op te stellen.

Uw V&G-plan door Arbo Industries

Staan er (grote) projecten op de planning of eist uw opdrachtgever een V&G-plan? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat uw V&G-plan conform de eisen wordt opgesteld. Geen standaard document, maar een volledig, actueel en projectspecifiek plan.

Vrijblijvende prijsopgave?

Heeft u een vraag?

V&G-plannen - Arbo Industries (1)

  • info@arboindustries.nl
  • 085 06 07 200

ARBO INDUSTRIES

Onder de loep genomen

V&G-plannen - Arbo Industries (2)

Wouter GuijtCEO & Co-founder Nexus Energy b.v.

Lees verder

Wij zijn erg blij met de begeleiding van Arbo Industries in het behalen van onze ISO9001:2015 certificering. Adviseur Randy Loenen heeft al het zware werk uit handen genomen en kwam af en toe in de lucht met wat gerichte vragen en opmerkingen. Wij konden ons blijven focussen op onze dagelijkse werkzaamheden terwijl hij op de achtergrond alles piekfijn in orde maakte. Ook de auditor complimenteerde ons met het handboek tijdens de geslaagde audit, alle credits hiervoor gaan naar Arbo Industries, een fijne club om mee te werken!

V&G-plannen - Arbo Industries (3)

Ruth DanielBack Office Manager bij Selam Zorg VOF

Lees verder

Arbo Industries heeft ons met oog voor detail van A tot Z geholpen bij het behalen van het HKZ-certificaat. Zij hebben systematisch en efficiënt door het proces heen gewerkt. Tevens hebben wij de communicatie als zeer prettig ervaren; wij kregen bijvoorbeeld snel en helder reactie. Het belangrijkste is dat wij het resultaat mooi in één keer hebben behaald en wij kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen aan andere organisaties. Dank hiervoor.

V&G-plannen - Arbo Industries (4)

Flip van den HeuvelDirecteur Crossing Borders Development

Lees verder

Arbo Industries heeft ons begeleid bij onze ISO-9001 certificering. Zowel de totstandkoming van ons handboek als de certificering zelf verliepen op rolletjes. Wat mij opviel tijdens het implementatietraject is met name de combinatie tussen de kennis omtrent certificering enerzijds en de pragmatische aanpak van Arbo Industries anderzijds. Als u een goede partij zoekt, dan is Arbo Industries een echte aanrader!

V&G-plannen - Arbo Industries (5)

Hilbert & Maarten Ligthart Directie Ligthart Schilders B.V.

Lees verder

Deze adviseurs houden van transparant zaken doen, met hun 'no nonsense' cultuur passen ze goed bij ons bedrijf en begrijpen we elkaar volledig. De VCA* en ISO 9001 certificering is snel en geruisloos tot stand gekomen. Wij zijn trots op de nieuwe structuur binnen ons bedrijf en de veilige omgeving waar onze mensen nu in werken

V&G-plannen - Arbo Industries (6)

Roy MiddelburgDirecteur Roy Reinigt B.V.

Lees verder

De samenwerking is vlekkeloos verlopen. We konden onze wensen zelfs tijdens het proces nog bijstellen. Een spontaan en enthousiast bedrijf, zeker een aanrader. We zijn trots op het behalen van het VCA**-, ISO 9001- en het ISO 14001-certificaat.

V&G-plannen - Arbo Industries (7)

Walther StultiensAdjunct directeur Brabant Groep

Lees verder

Arbo Industries voelt vertrouwd. Hun instelling is resultaatgericht en praktisch. De adviserende rol die zij verlenen, zorgt voor (Arbo)rust op al onze afdelingen.

V&G-plannen - Arbo Industries (8)

Ronald van de MerweDirectie Voscon B.V.

Lees verder

Bij Voscon B.V. willen wij ons laten certificeren ISO-14001, alleen waar begin je? Arbo Industries heeft ons geholpen alles duidelijk in beeld te brengen en dat te vertalen naar ons handboek en bedrijfsproces. Goed gelukt, want wij kregen de complimenten van onze auditor voor ons handboek en de begeleiding vanuit Arbo Industries!

V&G-plannen - Arbo Industries (9)

Willem GöbelDirecteur Wimorost Construction

Lees verder

Arbo Industries heeft ons bijzonder goed geholpen bij het op korte termijn behalen van een certificering voor de VCA-Petrochemie. De samenwerking is prettig verlopen door de korte lijntjes en de kennis die zij inbrengen. De documenten die zij opgeleverd hebben zijn eenvoudig toe te passen en ondersteunend aan ons werkproces.

V&G-plannen - Arbo Industries (10)

Ton BurgersManager Technisol Groep

Lees verder

Hoe ik Arbo Industries zou omschrijven? Dat is makkelijk: ze zijn snel, praktisch en creatief.

V&G-plannen - Arbo Industries (11)

Bram RoukemaOperations coördinator Engine Partners

Lees verder

De samenwerking met Arbo Industries ervaren wij als prettig. Hun vlotte medewerkers denken met ons mee, toegespitst op de complexiteit van ons internationaal bedrijf. Een aanrader!

V&G-plannen - Arbo Industries (12)

Gaby FiereEigenaar Hallo Kraamzorg

Lees verder

Om een kraamcentrum te runnen, is best wat kennis nodig van wet- en regelgeving. Kennis die wij niet direct in huis hadden. Gelukkig helpt Arbo Industries ons. Ze begeleiden bij audits en helpen met onze RI&E. Een heel fijn bedrijf om mee te werken!

V&G-plannen - Arbo Industries (13)

Vaios EvangelouFloor manager restaurant Delphi Zoetermeer

Lees verder

Arbo Industries heeft ons op een praktische manier geholpen om zowel de veiligheid als de gezondheid van ons personeel naar een hoger niveau te tillen. Ze zijn erg behulpzaam en flexibel!

V&G-plannen - Arbo Industries (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6116

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.